Welkom
Wie zijn wij
Visie
Begeleidingstraject
Vergoedingen
Contact
Training werkgeheugen
Leren van de Engelse taal
Training werkgeheugen

Jungle Memory is een online trainingsprogramma voor het verbeteren van het werkgeheugen. Janine is geregistreerd Jungle Memory coach. De training vindt gedurende 8 weken plaats waarbij de oefentijd ongeveer 20 minuten per sessie is. In onze praktijk wordt het programma alleen ingezet in combinatie met behandeling van het leerprobleem, bij kinderen vanaf de leeftijd van 8/9 jaar. In overleg met alle betrokkenen kan het kind zowel thuis, in de praktijk en op school trainen. De coacht begeleidt het proces en stimuleert het kind en geeft tips wanneer het kind vastloopt.

Werkgeheugen is het vermogen om informatie te kunnen onthouden en te kunnen verwerken. Vergelijk het met de bekende gele Post-It papiertjes. Deze gebruiken we niet alleen om iets te onthouden, maar ook om er iets mee te doen, bijvoorbeeld als we iets willen gaan schrijven of een lijstje willen afwerken. Het werkgeheugen zorgt er voor dat je door kunt blijven werken en toch kunt onthouden wat je moest doen.
Voor succes in de klas is het nodig dat het kind informatie kan vasthouden en er iets mee kan doen. Ons gele Post-It papiertje is de basis voor het leren op school, van tekstbegrip, rekenen en schrijfvaardigheid tot aan eenvoudige taken als iets overschrijven van het bord of de weg weten in de school.